LisserNieuws - De Hillegommer

25 februari 2020

LisserNieuws - De Hillegommer 25 februari 2020


Carnaval op de Lenteflora

Vooral de hyacinten waren goed te ruiken op de Lenteflora. | Foto: Arie in 't Veld Foto: Arie in 't Veld

LISSE n Het is een van de warmste winters sinds mensenheugenis. Overal om je heen zie je daarvan de gevolgen in de natuur en Lisse werd dat dit weekend extra onderstreept met de jaarlijkse huisbroeitentoonstelling Lenteflora.

Door Arie in 't Veld

Een evenement dat sinds 1933 wordt georganiseerd en zoetjesaan nog de enige show is op dit gebied. Met alles in zich voor een goed voortbestaan, zoals een enthousiast bestuur, meewerkende kwekers, een enthousiaste groep vrijwilligers, de Hobaho die de accommodatie beschikbaar stelde, vijf bloembindsters en natuurlijk de 75 huisbroeiers.

Voorzitter Ronald van Loon is dan ook erg trots op het bereikte resultaat, en terecht. Door alle deelnemers is een prachtige show neergezet; als je de Hobaho betrad kwam de hyacintengeur je al tegemoet. Een paar meter verderop kwam de bezoeker oog in oog met de resultaten van de huisbroeiers en die resultaten vielen niet tegen. Van Loon zegt dat waar in voorgaande jaren de moeilijkheden zaten bij het (huis)broeien van de bijzondere bolgewassen, dit keer de uitdaging lag bij het in bloei trekken van de tulpen. “Het is een tactische klus geweest, dat diende zich al aan toen de bollen uit de kuil werden gehaald voor de deelnemers en op veel potten al forse spruiten waren te zien. Vooral bij de bijzondere bolgewassen. Dat is dus goed gegaan. Bij de tulpen werd waarschijnlijk te weinig water gegeven, zoals bij de tulp 'Triple A' nodig is. De narcissen stonden er goed bij en ook waren veel deelnemers er in geslaagd goede hyacinten te brengen.” De voorzitter zegt dat ook de kwaliteit van de inzendingen van de professionele broeiers uitstekend was. “Met veel vernieuwing en deelname ook door jongere vakgenoten.” De Lenteflora werd vrijdagavond geopend door Bertijn Prins, de diaken van Noordwijkerhout die op onderhoudende wijze geloof, bloemen en carnaval (het thema van dit jaar) aan elkaar verbond. En hoewel de carnavalsoptocht in het centrum van het dorp zaterdag door de weersomstandigheden geen doorgang kon vinden, was het wel carnaval op de Lenteflora, waaraan ook werd deelgenomen door de basisscholen en het de Don Boscoschool was die de eerste prijs veroverde.

Foto: A.in 't Veld

Verkeersdruk in de regio aanpakken

column n dierenarts Lodewijk Kamps

Tunnel voor fietsers onder N208

Bijzonder kunstwerk in het LAM

Inkwartiering Duitse soldaten in Lisse

Column van Esther Akerboom

LISSE n Onlangs werd mij gevraagd om een aankondiging voor de Nationale Opschoondag te schrijven. Nou gaat het milieu me erg aan het hart, dus dat is wel in mijn straatje. Gelukkig valt het zwerfafval in mijn straatje wel mee, want ik woon aan een doodlopend stukje waar geen mensen langslopen die het nodig vinden om hun McFlurrybekers, bier- en Red Bullblikjes en sigarettenpakjes neer te gooien.

Als hondenbezitter kom ik wel in heel veel andere straten en verbaas ik me over alles wat er neer wordt gekwakt. Hebben degenen die dat doen geen opvoeding gehad? Lappen ze die aan hun laars? Maar elk mens kan toch logisch denken, vraag ik me dan af. En elk mens heeft een geweten. Wie wil nu dat de oceanen vervuild raken, er dieren sterven door onze rotzooi en onze kinderen in een wereld moeten leven die aan elkaar hangt van de troep? Of zijn het juist de jongeren die het doen?

Welopgevoed en gewetensvol als ik ben, loop ik regelmatig te rapen tijdens mijn hondenrondje. Braaf stop ik de blikjes, zakjes en pakjes in mijn hondenpoepzakje tot het vol is, en soms vind ik (tot mijn vreugde, hoe krom is dat?) zelfs een plastic zak die ik dan meteen maar vul. Ik kan me aan die zooi ergeren of ik kan er wat aan doen, denk ik dan. Om diezelfde reden gaat een collega-hondenbezitter zelfs zover dat hij in het weekend met grijper en plastic tas op pad gaat om zijn rondje op te schonen. Vanmiddag liep ik in het Mondriaanpark te rapen en stond te dubben of ik dat ene zakje ook nog uit de bosjes zou pakken. Als ik eenmaal in de flow zit kan ik niet meer stoppen, dus daar ging ik, dwars door de stekels die ik pas opmerkte toen ik vastzat met mijn broek en pijnlijk werd geprikt. Op zo’n moment denk ik, ik ben gek ook. Ik betaal hondenbelasting maar eigenlijk zou ik geld toe moeten krijgen...

Ondernemende vrouwen uit regio Lisse gezocht

Lisse n De vrouwelijke ondernemers van Smakelijk Winkelen Heereweg willen graag contact komen met ondernemende vrouwen, om met elkaar een vrouwennetwerk in Lisse op te richten.

Dit netwerk kan samen tot nieuwe ideeën, inzichten en samenwerkingsverbanden komen. Het initiatief is afkomstig van burgemeester Lies Spruit. Het viel haar namelijk op dat het merendeel van Smakelijk Winkelen Heereweg bestaat uit vrouwelijke ondernemers. Vrouwen zijn goed in verbinden en samenwerken. De vrouwelijke ondernemers van Smakelijk Winkelen Heereweg hopen van harte dat andere ondernemende vrouwen deel gaan uitmaken van dit initiatief en op deze wijze de vrouwen van Lisse en regio op de kaart te zetten.

Er is al een eerste netwerkbijeenkomst gepland waar deze vrouwen van harte welkom zijn: maandag 9 maart in de Oude Pastorie (Grachtweg 2). De inloop is vanaf 18.30 uur, aanvang 19.00 uur, einde 21.00 uur. Burgemeester Lies Spruit doet de opening. De entree is gratis, consumptie is voor eigen rekening. Gastspreeksters zijn deze avond Sanneke Nulkes en Jeanet van der Laan. Aanmelden via een mailtje naar info@deslaapkamervanlisse.nl.

>Lezing over Gouda

Lisse n Jan Broekhuizen geeft vrijdag 6 maart aan de Volksuniversiteit Lisse een lezing over Gouda. De stad kent een bewogen geschiedenis. Water is in alle mogelijke opzichten van levensbelang geweest. Zo was bierproductie en bierhandel de basis van de Goudse glorietijd. Maar in 1953 ontsnapte Gouda ternauwernood aan de watersnood. Aanvang 20.00 uur, prijs 5 euro, inclusief kopje koffie of thee. Let op: er is ruimte voor 50 bezoekers. Reserveren via www.volksuniversiteit-lisse.nl.


>Hulp bij belastingaangifte in de bieb

Lisse n Veel mensen zien als een berg op tegen het invullen van hun belastingaangifte. Daarom staan belastinginvullers van KBO-PCOB afdeling Lisse in maart en april klaar om te helpen bij het invullen van de aangifte.

Voorwaarden zijn dat je inwoner bent van Lisse of Lisserbroek en dat je jaarinkomen niet hoger is dan €35.000 (alleenstaanden) of €50.000 (echtparen). Wie deze hulp op prijs stelt, kan in maart of april langskomen bij de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A. De bibliotheekmedewerkers verwijzen door naar de belastinginvullers van de KBO-PCOB afdeling Lisse. Voor deze service betaal je 20 euro aan de belastinginvuller. Iedereen mag in alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek gratis online de belastingaangifte invullen en printen met een veilige computer en internet. Deze dienstverlening vindt plaats in het kader van een convenant dat Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst in 2016 sloten.

7 / 20

Het Huis van Tante Trees deelt uit

Foto: Sylvia Duits Hofland. Foto: sylvia duits hofland

Hillegom n Het Huis van Tante Trees heeft weer mensen blij gemaakt.

Vorige week ontving Stichting De Zevensprong 1000 euro voor het duiken met mensen met een beperking. Scouting Tjarda kreeg 900 euro voor de aanschaf van een "boothondje" om hun boten mee te tillen. Verder kreeg het Taalcafé 200 euro voor een uitje en mag iemand een nieuw tweepersoons matras gaan kopen. Stichting Carnavalvrienden Hillegom spaart voor een nieuwe kar voor de optocht en ontving een bijdrage van 500 euro. Alle winnaars gingen na afloop samen in de winkel op de foto.

Het huis van Tante Trees deelt een aantal keer per jaar uit aan lokale goede doelen. Heeft u een wens, of een bijdrage voor een project nodig? Kijk op www.hethuisvantantetrees.nl voor meer info.

De kringloopwinkel zit aan de Meerstraat 24-26 in Hillegom, en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, steeds van 10.00 tot 17.00 uur.

>Ontdek HOZO op het zorgfestival

HILLEGOM n In maart is er weer een Week van Zorg en Welzijn, dit jaar echter onder een andere naam: De Ontdekdezorg Week.

De Ontdekdezorg Week is een initiatief van Care2Care en valt in de week van 16 tot en met 21 maart. De week wordt georganiseerd om zij-instromers en herintreders te interesseren voor een baan in zorg en welzijn. Een baan kan namelijk meer zijn dan gewoon je werk. Je kunt echt iets voor een ander betekenen, werken waar je hart ligt en doen waar je goed in bent.

Omdat Care2Care twee grote zorgfestivals organiseert waar bezoekers kunnen kennismaken met zorg- en welzijnsorganisaties, heeft HOZO besloten in maart zelf geen evenement te organiseren, maar aan te sluiten bij het zorgfestival in Leiden. Het zorgfestival vindt plaats op donderdag 19 maart van 14.00 uur tot 18.30 uur in het culturele centrum Scheltema aan de Marktsteeg 1 in Leiden.

Namens HOZO zullen er verschillende medewerkers op het festival aanwezig zijn om bezoekers te informeren over het werk en de opleidingsmogelijkheden bij HOZO.

Geïnteresseerden die niet in de gelegenheid zijn om het zorgfestival te bezoeken, kunnen contact opnemen met de afdeling p&o via 0252 576 500 of hr@hozo.nl. Voor meer informatie en vacatures: www.hozo.nl.

nieuws/column

SamenLoop Hillegom en Adamas bundelen de krachten

De officiële bekrachtiging van de samenwerking tussen Adamas en SamenLoop voor Hoop Hillegom. | Foto: pr Foto: pr

HILLEGOM n SamenLoop voor Hoop Hillegom en Adamas bundelen op 20 en 21 juni hun krachten tijdens de 24-uurswandelestafette om geld op te halen voor KWF en Adamas.

“KWF Kankerbestrijding zet zich in voor onderzoek naar kanker en een betere kwaliteit van leven. Daar is veel geld voor nodig. Met de SamenLoop voor Hoop Hillegom willen we daaraan bijdragen. Samen met onze teams en deelnemers gaan we een bijzonder evenement neerzetten met hopelijk een mooie opbrengst. Daarvan gaat 80 procent naar het KWF en 20 procent naar Adamas in Nieuw-Vennep. Dit deel van de opbrengst vloeit dus direct terug in de lokale samenleving”, aldus Andrea Willemse van Team SamenLoop Hillegom.

Op 20 en 21 juni wordt er weer 24 uur (van 12 tot 12 uur) gewandeld bij SV Hillegom. SamenLoop voor Hoop is een 24-uurswandelestafette waarbij de deelnemers van de teams elkaar aflossen. Samen staan ze stil bij kanker én vieren ze het leven. Dankzij indrukwekkende ceremonies, optredens van lokale artiesten en de gezellige braderie is de SamenLoop een onvergetelijk en indrukwekkend evenement.


Officieel bekrachtigd

De samenwerking tussen de SamenLoop en Adamas werd woensdag 19 februari officieel bekrachtigd. “Kwaliteit van leven is een van de speerpunten van het Adamas Inloophuis. Met de 20 procent van de opbrengst van de SamenLoop kunnen we inwoners van Hillegom onvoorwaardelijk welkom heten in hun proces met kanker”, aldus Annelies Osinga, coördinator Adamas Inloophuis. “Wij zijn er trots op dat wij weer met Team SamenLoop Hillegom gaan samenwerken. Samen gaan we de gasten van de loop en de deelnemers een onvergetelijk weekend bezorgen. Tijdens het evenement heeft Adamas een grote (inloop)tent voor de gasten van de SamenLoop.”
Wanneer je geconfronteerd bent (geweest) met kanker kan je je aanmelden als gast van de SamenLoop. Je kan dan gebruik maken van alle faciliteiten en activiteiten, zoals massage, wensenboom, amusediner, die Adamas tijdens het evenement aanbiedt. Daarnaast kan je ook meedoen aan de openingsceremonie, de kaarsenceremonie en/of de slotceremonie. Uiteraard is je partner of begeleider ook van harte welkom. Meer informatie of aanmelden: https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/zuid-holland/hillegom-2020/.

Rolstoelhandbal Foreholte niet alleen voor invaliden

Rolstoelhandbal is ook geschikt voor mensen met versleten knieën; zij kunnen dan toch sporten. | Foto: pr Foto: pr

REGIO n Handbalvereniging Foreholte heeft sinds vorig jaar een eigen rolstoelhandbalteam en is op zoek naar nieuwe leden via een clinic.

"Denk niet meteen: ik zit niet in een rolstoel, dus dat is niks voor mij. Want ook mensen met bijvoorbeeld versleten knieën kunnen dankzij rolstoelhandbal nog wel blijven sporten." Aan het woord is Daniëlle Damen uit Lisse, een van de trekkers van het bijzondere initiatief. Handbalvereniging Foreholte startte als eerste club in de Bollenstreek met rolstoelhandbal. “Dit is mogelijk gemaakt door een aantal partijen. Zo hebben we subsidie van Fonds 1818 gehad voor de aanschaf van meerdere rolstoelen, een bijdrage voor het vervoer van de kringloopwinkel uit Voorhout, maar ook van een fietsenmaker die voor ons de rolstoelen wil onderhouden."


Clinic

Zaterdagochtend 7 maart van 10.30 tot 12.00 is er een clinic door de spelers en staf van het rolstoelteam van HV Foreholte. Je kunt dan kennismaken met de sport door mee te doen. “Het is voor iedereen vanaf 16 jaar geschikt, zo lang je een bal kunt gooien en vangen en jezelf kunt voortbewegen in de rolstoel.”

De rolstoelhandballers trainen wekelijks op vrijdagavond van 17.30 tot 18.45 uur. Het spelen van wedstrijden behoort ook tot de mogelijkheden. “Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de clinic via rolstoelhandbal@hvforeholte.nl. De eerste maand is gratis, zodat je echt kunt inschatten of deze sport bij je past. Iedereen is welkom."

Duinpolderweg: Noord-Holland aan zet

Floor Vermeulen was te gast bij het VVD Politiek Café in Villa Flora. | Foto: yvonnefotografie.nl Foto: yvonnefotografie.nl

REGIO n "De provincie Zuid-Holland draait democratisch genomen besluiten van Provinciale Staten over het tracé van de Duinpolderweg niet terug. Het wordt tijd dat de provincie Noord-Holland duidelijkheid verschaft en hetzelfde doet. We moeten vooruit. Weer samenwerken in de uitwerking van de plannen en de landschappelijke inpassing met ruime aandacht voor zowel fiets, openbaar als autovervoer. En ondertussen nu al concrete knelpunten bij Lisse oplossen."

Door Jos Draijer

Dat was klip en klaar het antwoord van VVD-gedeputeerde Floor Vermeulen van Zuid-Holland op vragen uit de zaal tijdens de zeer goed bezochte bijeenkomst van VVD Politiek Café in Villa Flora in Hillegom. Vermeulen schetste hoe de moeizame college-onderhandelingen verliepen die uiteindelijk leidden tot een coalitieakkoord en een college van Gedeputeerde Staten (GS) bestaande uit VVD, CDA, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie-SGP.

De gedeputeerde ging ook in op vier grote opgaven die het college van GS zich gesteld heeft: doorstromend verkeer en groot onderhoud aan infrastructuur; voorkomen dat gemeenten gekort worden wanneer het rijk meer binnen krijgt vanwege een rare berekeningsmethode; sneller digitaal verlenen van vergunningen door invoering van de nieuwe Omgevingswet, en met andere provincies de stikstofproblemen oplossen en een nieuwe balans vinden tussen natuur, wonen en infrastructuur.

Zoals verwacht kwam al snel de Duinpolderweg ter sprake. Vermeulen vertelde dat hij Noord-Holland om duidelijkheid heeft gevraagd over wat ze nu wel willen. Die provincie heeft toegezegd dit voorjaar de gevraagde duidelijkheid te zullen leveren, aldus Vermeulen. Hij hoopt dat dit snel gebeurt zodat de onderzoeken voor de planuitwerking kunnen worden voortgezet. Daarmee ligt de weg er nog niet, stelt Vermeulen, want er moet nog heel wat gebeuren voordat de aanleg daadwerkelijk start. “Maar onduidelijkheid en besluiteloosheid is voor alle belanghebbenden in het gebied funest, zowel materieel als immaterieel”, aldus een heel direct betrokken bewoner in het gebied van het gekozen tracé tijdens het biertje na afloop.

>Informatieavond rond de Bloemenmozaïekwedstrijd

Lisse n Dit jaar vindt de Bloemenmozaïekwedstrijd plaats op zaterdag 18 april. Het is de 9e editie van dit fleurige evenement.

In samenwerking met de gemeente is er op donderdag 5 maart om 19.00 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis. Daar wordt uitleg gegeven hoe een goed ontwerp wordt gemaakt voor een bloemenmozaïek. Ervaringen worden gedeeld en men kan vragen stellen aan het comité, technische commissie en de jury. Ook kan men een paar nagels proefsteken. Geïnteresseerden voor deze avond kunnen zich voor 1 maart aanmelden via de website www.bloemenmozaieklisse.nl.

>Muziek Matinee in Kulturele Raad

HILLEGOM n De Kulturele Raad houdt zondag 8 maart vanaf 15 uur een Muziek Matinee. Dit gebeurt in samenwerking met Hotel Villa Flora en Brantjeswijn, Duo Trio Quattro en de Hillegomse muziekschool. Tussen 15.00 en 17.30 uur is iedereen welkom om zich te laten verrassen door een gevarieerd programma van lichte muziek van het Duo Trio Quattro, afgewisseld met muziek van het Hillegoms muziekensemble en de Klezmergroep. De inbegrepen hapjes worden verzorgd door hotel Villa Flora en Brantjeswijn organiseert een wijnproeverij.

Kaartjes à 9,50 euro zijn te bestellen via de website www.scbh.nl of bij Vivánt Frank Evers aan de Prinses Irenelaan 16.

>Rabobankfoundation steunt Stichting Leergeld

Hillegom n Jeroen Willems gaf namens de Rabobankfoundation op 19 februari een cheque van 2.500 euro aan Cees van der Lee, bestuurslid van Stichting Leergeld Leiden en omstreken. Hij deed dat in aanwezigheid van wethouder Jan van Rijn.

Stichting Leergeld is een vrijwilligersorganisatie met een professionele inslag, die zich richt op schoolgaande kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen. Zij wil sociale uitsluiting voorkomen door ervoor te zorgen dat kinderen mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. De focus ligt op de leeftijdscategorie 4 tot 18 jaar, maar soms helpt de stichting ook ouders met kinderen tot 4 jaar.


Goede start

Wethouder Jan van Rijn: “In Hillegom vinden we het belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen. Ieder kind heeft recht op een goede start in het leven. Ook de kinderen van inwoners met een kleine beurs. Daarom hebben wij ons vorig jaar aangesloten bij Stichting Leergeld. Ik ben er heel blij mee dat de lokale Rabobank via de Rabofoundation een bijdrage levert aan deze stichting!” (foto: Leonie van der Helm)


Geen achterstanden

Via de stichting kunnen ouders die aan de voorwaarden voldoen financiële ondersteuning krijgen voor bijvoorbeeld schoolboeken, bijles, een laptop, sportkleding, een fiets en schoolreisjes en -kampen. Dit helpt kinderen hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen, zodat ze geen achterstanden oplopen en net als iedereen een leuke en succesvolle schooltijd kunnen hebben.

Zowel ouders, verzorgers en voogden als hulporganisaties zoals Humanitas, Vluchtelingenwerk, Lokaal Loket, Voedselbank en scholen kunnen aanvragen indienen. De vrijwilligers van Stichting Leergeld gaan op huisbezoek zodat zij met de ouders en kinderen kunnen overleggen waar behoefte aan is. Meer info via de mail: info@leergeldleidenenomstreken.nl of bel: 0252 278308.

Jazzy Sunday in Haven4 met Wouter Kiers

Foto: Leonie van der Helm

Lisse n In Partycentrum Haven4 is zondagmiddag 1 maart weer een gezellige jazzmiddag. Deze keer heeft drummer en organisator Pim de Boer de bekende saxofonist Wouter Kiers en de eveneens populaire zanger/gitarist Ron Walter gecontracteerd.

Wouter Kiers is een bekende en opvallende verschijning in de Nederlandse muziekwereld. Door zijn veelzijdigheid en enthousiasme staat hij garant voor een heerlijke jazzmiddag. Ook zanger/gitarist Ron Walter is een graag geziene gast met een heerlijke bluesy stem. De begeleiding wordt verzorgd door pianist Cajan Witmer, bassist Hans Ruigrok en de Lisser drummer Pim de Boer. Zij spelen van 14.30 tot 17.30 uur. De toegang is gratis.

nieuws/cultuur

Kindervoorstelling 'De vriendelijke draak' in Koetshuis Kasteel Keukenhof

Aniek Stokkers en Dennis de Groot spelen de voorstelling 'De vriendelijke draak' in het Koetshuis. | Foto: pr Foto: pr

Lisse n In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof wordt zondag 8 maart de kindervoorstelling ‘De vriendelijke draak’ gespeeld. Het is een spannende voorstelling over draken en vooroordelen voor kinderen vanaf vier jaar en hun (groot)ouders.

‘De vriendelijke draak’ is een productie van Mark Haayema. Hij schreef ook het gelijknamige boek. Het verhaal gaat over Teun, die alles over draken weet. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Dan wordt zijn dorp Zozaai opgeschrikt door zo’n monster. Iedereen is bang of wil bang zijn, omdat alle draken gemeen horen te zijn. Of is hij toch niet gemeen en juist een vriendelijke draak? Als Trees zich ermee bemoeit is het hek van de dam.

De voorstelling wordt gespeeld door Aniek Stokkers en Dennis de Groot. Anniek Stokkers is werkzaam als freelance actrice en poppenspeler in het theater, op tv en in film. Ze speelde in tal van voorstellingen voor jeugd- en muziektheater (onder andere Ghandi en Het bos draait door).

Dennis de Groot is (poppen)acteur in het theater (zoals Woezel & Pip en Tovenaar van Os) en op tv (onder meer Wat een poppenkast en GTST).

‘De vriendelijke draak’ maakte Mark Haayema in 2012 bij Theater Gnaffel. Vervolgens verscheen ook het gelijknamige boek van zijn hand, dat inmiddels zijn derde druk heeft beleefd. Het verhaal is ook gespeeld met muzikale begeleiding van het Residentieorkest en een koperkwintet van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

De voorstelling op 8 maart begint om 15.00 uur en duurt zo'n 50 minuten. Het Koetshuis is open vanaf 14.30 uur. Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl/agenda, cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.

>Winterse lunch in 't KrantCafé

Lisse n Senioren kunnen dinsdag 10 maart van 12.00 tot 14.00 uur bij 't KrantCafé Lisse genieten van een winterse lunch.

Deze bestaat uit erwtensoep, roggebrood, katenspek en een bijpassend toetje. Het menu wordt geserveerd in samenwerking met Keurslager Ronald Clemens, Vivaldistraat 3. De kosten zijn 6 euro, inclusief een drankje. Senioren kunnen zich aanmelden van 2 tot en met 6 maart (uitgezonderd donderdag 5 maart) tussen 10.00 en 12.00 uur bij een van de gastdames of -heren van t KrantCafé in ’t Poelhuys, Vivaldistraat 4.

Genie Does-Moison

Foto: pr

Genie is bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland werkzaam als collectiespecialist.
Om de week geeft zij een aantal boekentips in de Hillegommer.

Alle titels zijn te leen bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. U kunt ze vanuit huis direct reserveren via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

nieuws/cultuur

19 / 20

Kans maken op een uur bowlen en een bittergarnituur bij Lucky's Bowling Warmond? Zorg dat de juiste oplossing uiterlijk zondag 1 maart binnen is, samen met uw naam en adres. Dat kan per post: Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7A, 2222 AH te Katwijk. Of mail naar oplossing@uitgeverijverhagen.nl. Winnaar van week 8: W. Rusman. Oplossing: ministerraad