LisserNieuws - De Hillegommer

16 juni 2020

LisserNieuws - De Hillegommer 16 juni 2020


Gluren bij de Buren gaat digitaal

Ernie van der Voet overhandigde Ad van der Vlugt maandag de cheque. | Foto: Ruth Eppink Foto: Ruth Eppink

Lisse n Namens Lokaal Fonds Lisse overhandigde Ernie van der Voet maandagochtend een cheque van 1.500 euro aan Ad van der Vlugt, voorzitter van Gluren bij de Buren Lisse.

Door Ruth Eppink

De organisatie van dit huiskamerfestival heeft het bedrag aangevraagd voor het vernieuwen van de website. Helaas kunnen dit jaar de reguliere activiteiten van Gluren bij de Buren Lisse geen doorgang vinden. Zolang er geen vaccin beschikbaar is tegen het coronavirus wil men de gezondheid van artiesten en bezoekers niet in gevaar brengen. Anderhalve meter afstand bewaren in verband met mogelijke coronabesmettingen is ook bij kleine aantallen bezoekers nauwelijks te doen.


Terugloop

Overigens merkt ook Lokaal Fonds Lisse de invloed van corona aan de terugloop van nieuwe aanvragen uit het fonds. De voornaamste doelstelling van de stichting is het ondersteunen van lokale initiatieven om de verbinding en de kwaliteit van de samenleving in Lisse te verbeteren en de saamhorigheid te versterken. Mocht u overwegen toch een aanvraag in te dienen, bezoek dan de website: www.lokaalfondslisse.nl.

Dit jaar geen live-optredens tijdens Gluren bij de Buren in de Poelpolder en de rest van Lisse dus. Het bestuur vindt het erg jammer dat het huiskamerfestival dit jaar geen doorgang kan vinden. Huiskamers en artiesten waren er al klaar voor. Een teleurstelling voor alle deelnemers die zich al enthousiast hadden ingeschreven en voor de vele honderden bezoekers die elk jaar hun ronde langs de huiskamerpodia doen. Volgend jaar is er hopelijk een herkansing op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober 2021.


Onlinepodium

Dit jaar komt er wel een digitaal podium voor de aangemelde artiesten op de website van Gluren van bij Buren. Ieder van hen krijgt de mogelijkheid een eigen pagina te vullen met foto, achtergrondinformatie en indien van toepassing linkjes naar muziekfragmenten die zijn te horen via YouTube, website of Facebookpagina van de deelnemers. Meer info vind je op www.glurenbijdeburen-lisse.nl of op www.facebook.com/GlurenBijDeBurenLisse/.

Voorbeelden van knutselwerkjes, brieven en kaarten die inmiddels zijn bezorgd. | Foto: pr Foto: pr

Lieve post is nog altijd zeer welkom

Je geeft iemand zo extra aandacht

Een bekend geluid in de volkstuin

Orgelconcert Agathakerk live op YouTube

wielrennen n Velocity Ladies Lisse gaat van start

Van buiten naar binnen

Nog even en Mariska mag weer binnen steppen. | Foto en tekst: Caroline Spaans

Hillegom n Mariska Barrote Mondria nam Fit4lady Hillegom op 1 april dit jaar officieel over. Maar 16 maart moesten de deuren van haar fitnessstudio aan de Meerstraat 17b al dicht vanwege de corona-maatregelen.

De enthousiaste franchisenemer werkt al meer dan 14 jaar in de fitnessbranche. "Ik heb de opleiding Sportgezondheid en Management gevolgd aan de Hanze Hogeschool in Groningen, heb een achtergrond als voedingsdeskundige en wilde graag na mijn zwangerschap weer in-shape komen, waardoor ik in contact kwam met Fit4lady. Zo is het balletje gaan rollen. In de ruimte aan de Meerstraat heb ik negen steps voor conditietraining en negen apparaten voor krachttraining staan. In slechts een half uur train je je hele lijf. Elke 45 seconden wissel je van plek en schuif je door. De één wil graag afvallen, voor de ander is lekker in je vel zitten of gewoon actief bezig zijn en het hoofd even uitzetten het doel. "Toen ik hoorde dat ik niet open kon, moest ik toch creatief zijn om mijn klanten te behouden. We hebben online lessen gegeven en ik heb live-lessen online gegeven." En daar bleef het niet bij. Mariska geeft ook les in de buitenlucht, op een grasveldje op het terrein van SV Hillegom. "En... als het goed is mogen we met ingang van 1 juli weer naar binnen en gaat Fit4lady open! Iedere vrouw is welkom, ongeacht leeftijd en conditie. Onze persoonlijke begeleiding zorgt ervoor dat jij jouw doel haalt. Het is momenteel nog wel verplicht om een afspraak te maken. Meer info op: www.fit4lady.nl.

>Staatssecretaris op bezoek

Hillegom n Staatssecretaris VWS Paul Blokhuis bezocht vrijdag Hillegom. Hij was in de Hoftuin bij de ondertekening van leefstijlakkoord Healthy Hillegom.

Healthy Hillegom is een initiatief van de gemeente Hillegom en The Pando Network om Hillegommers te bewegen tot een gezonde leefstijl. Er wordt samengewerkt met lokale (zorg)organisaties, ondernemers, scholen, (sport)verenigingen en horeca. Blokhuis kwam naar Hillegom omdat Hillegom koploper is in de samenwerking met derden om de inwoners bewust te maken van gezond leven. Bovendien richt Hillegom zich rechtstreeks tot de inwoners en worden geen maatregelen van bovenaf opgelegd.

| Bron: BO

n Bewuste wandeling

Foto: pr

REGIO n Natuurcoach Petra Meiburg begeleidt 20 juni om 10.30 uur weer een Bewust Bollenstreek Wandeling (maximaal 15 personen, aanmelden verplicht: www.bewustbollenstreek.nl).Verzamelen op de parkeerplaats van de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang de Zilk, Joppeweg 1. In de duinen wandelen kost € 1,50 voor een dagkaart.

Roeicursus bij RV Iris

Foto: pr

Lisse n Ben je toe aan een nieuwe uitdaging of wil je lekker actief bezig zijn in de buitenlucht? Kom dan roeien bij Roeivereniging Iris.

Roeien is een geweldige sport! Je bent lekker buiten bezig terwijl je meteen je hele lijf traint. Daarnaast heeft roeien ook een sociale kant: je kunt weliswaar in een éénpersoonsboot roeien, maar ook met anderen een ploeg vormen. Je kunt toertochten maken over de Kaag of door de Bollenstreek of op bezoek bij verenigingen aan de vele andere wateren in Nederland of daarbuiten. Vanaf eind juni heeft RV Iris weer ruimte om nieuwe mensen kennis te laten maken met de roeisport. Gedurende een cursus van 8 weken, met 1 les per week, worden de eerste beginselen van het roeien bijgebracht. Daarna kun je besluiten om lid te worden van onze vereniging. De cursus wordt gegeven op woensdag-, vrijdag- of zaterdagochtend van 09.00 – 10.30 uur of in overleg ‘s avonds. Tijdens deze cursus word je begeleid door vrijwilligers van de vereniging. Ondanks alle maatregelen in verband met het coronavirus is Iris prima in staat om met de afstand van 1,5 meter cursisten goed te begeleiden.


Je kunt je opgeven door het inschrijfformulier te downloaden van onze website: www.rv-iris.nl, waar je ook meer informatie over de kosten vindt. Of neem telefonisch contact op: 06-83778160. Een mail sturen naar info.rv.iris@gmail.com kan ook.

>Livestream orgelconcert Agathakerk

Lisse n Stichting Vrienden van het Adema-orgel te Lisse verzorgt op zaterdag 20 juni een live-uitzending van een orgelconcert vanuit de St. Agathakerk van Lisse.

Het monumentale Adema-orgel in deze kerk wordt dan bespeeld door twee organisten: Rien Donkersloot en Gerben Mourik. Beiden waren vorig jaar te gast om het publiek te trakteren op een prachtig concert. Op het programma staan werken van onder meer Jan Bonefaas, Louis Vierne, Charles Tournemire, Hendrik Andriessen, Cesar Franck, Simon Preston en improvisatie.

Je kunt thuis vanaf 20.30 uur middels een livestream op YouTube genieten van het concert. De camera’s staan onder andere gericht op de speeltafel zodat de verrichtingen van de organisten goed te volgen zijn. Iets wat je normaal gesproken nooit te zien krijgt tijdens een ‘echt’ concert!

Voor de goede orde: de kerk is tijdens het concert gesloten voor publiek, iedereen kan alleen online meegenieten. De link voor deze stream is te vinden op www.ademavrienden.nl of op de Facebook-pagina’s van de stichting en de beide organisten.

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan dit evenement. Onder de livestream is een betaallink te vinden om een vrijwillige donatie te doen. Ook kunt u een gift overmaken op rekeningnummer NL54 RABO 01565 349 67 t.n.v. M. Donkersloot, onder vermelding van ‘gift livestream Lisse’.

Hartverwarmende post nog steeds welkom bij WelzijnsKompas

Voorbeelden van knutselwerkjes, brieven en kaarten die inmiddels zijn bezorgd. | Foto: pr Foto: pr

Lisse/Hillegom n WelzijnsKompas is sinds april on tour met de tuktuk. Tijdens deze Tour d’amour verrassen de medewerkers inwoners van Lisse en Hillegom met een bezoekje om hen een hart onder de riem te steken in deze voor velen moeilijke, onvoorspelbare tijd.

"We bezorgen liefde, warmte, zonnestralen én hartverwarmende post. Vele Lissers en Hillegommers gaven gehoor aan onze oproep om mooie post bij ons in te leveren. Wij willen een ieder die zich hiervoor heeft ingezet ontzettend bedanken! De hartverwarmende post blijft ook meer dan welkom."

Foto: pr

Op de foto is een collage te zien van wat er zoal bij mensen die wel wat steun kunnen gebruiken is bezorgd.


Kaarten met een mooie boodschap, brieven, tekeningen, gedichtjes, haakwerkjes en andere knutselwerkjes kunnen ingeleverd worden bij onderstaande adressen:

• Locatie Hillegom: WelzijnsKompas Abellalaan 1. Doos staat bij de ingang, tussen de schuifdeuren / aan de kant van Plus supermarkt.

• Locaties Lisse: bij WelzijnsKompas Nassaustraat 31B, oude Rabobank-kantoor. De doos staat bij de ingang tussen de schuifdeuren. Ook is het mogelijk bij Bril Jan’t, Lemon Hill en Bakker van Maanen in te leveren.

Het is mooi om te zien dat de bezoekjes van de Tour d’amour en de hartverwarmende post heel erg gewaardeerd worden. Ook de komende tijd blijven de dames van WelzijnsKompas on tour gaan! ‘Verzoekjes tot bezoekjes’ hiervoor kan men telefonisch of per e-mail doorgeven aan buurtwerker Dionne Scheepmaker via d.scheepmaker@welzijnskompas.nl of 06-453 315 45. Ze gaan graag op bezoek!

>Buurtwerk zoekt straatartiesten

TOUR n Team Buurtwerk rijdt een Tour d'amour door Lisse en Hillegom in de tuktuk.

Hiermee steken ze inwoners een hart onder riem met liefde en post. Het team is op zoek naar musici, zangers, dansers, toneel-spelers, dichters en verhalenvertellers die een klein, intiem straatoptreden willen verzorgen. Vragen of aanmeldingen? Bel of mail buurtwerker Carlijn French via c.french@welzijnskompas.nl of 06-451 623 21.

13 / 16

Gefeliciteerd Jos Mense

Wat een kanjer geslaagd voor vmbo-k. Wat deze jongen ziet maakt hij. Hij heeft gouwe klauwen.

We zijn trots op je.

Papa en Mama

Lieve Mirko,

Misschien denk jij er anders over, maar wij zijn echt wel trots op jou! Gefeliciteerd met je diploma! En nu het CIOS, succes!

PaMaDaisy

Jeffrey,

Gefeliciteerd met het behalen van je VWO diploma. Succes met je vervolgstudie op de universiteit Leiden. Wij zijn super trots!

Mama en Sharon

Lieve Marit,

You did it girl! Van harte gefeliciteerd met het behalen van de VWO diploma. Wij zijn supertrots op je.

Papa, mama en Nolan

Linde Hamstra
Van harte gefeliciteerd met je dik verdiende VWO diploma na 6 jaar Coornhert Lyceum! Liefs, je Pappa, Mamma, opa’s, oma’s, Amber en Wende

Lieve Martijn,

Gefeliciteerd met je diploma!. Corona gooide geen roet in het eten zei je, want " ik heb er toch 4 jr voor gewerkt!" Kanjer!

Liefs Mama,Huub,Joyce

Cain de Haas


Hartelijk gefeliciteerd met het cum laude slagen voor het HAVO diploma. Wij zijn trots op je.

Oma en opa de Haas

Lieve Fons,

We zijn reuze trots op je dat je bent geslaagd voor het vwo! Je bent een kanjer! We houden van je!

Pa, Ma, Guus en Cis xxx

Lieve Kevin,

Van harte gefeliciteerd met je mavo-diploma. Straks naar het mbo voor de opleiding software developer waar je passie ligt. Dikke kus papa en mama

Lieve Charlize,


Hoera! Gefeliciteerd met je diploma! Geniet van je vakantie.


Liefs, papa, mama en Kian

Lieve Charlize,

van harte gefeliciteerd met het behalen van je geweldige vmbo kaderdiploma! Ik ben supertrots op jou! Dikke knuffel van Ome Peter xx

Lieve Esther,

Gefeliciteerd met je havo-diploma en dat in deze bijzondere tijd! We zijn supertrots! Succes met je studie Rechten! Liefs, Debbie, papa en mama

Fenna Hulzenga,

Na 5 jaar hard werken je verdiende havo-diploma behaald aan het Rijnlands Lyceum. Gefeliciteerd van pap, mam, Emilie en Corné, Dylan en Kimberly

Gefeliciteerd Frank de Rooij met je havo-diploma, behaald aan het Fioretti College Lisse. Trots op jou!

Liefs, Tess, Rianne, Mitchell, Mark, Papa & Mama

Zó trots op onze Bente! Havo-diploma in the pocket! Op naar Pedagogiek in Amsterdam! Succes lieverd! Mama, Papa & Claudine, Noah & Jesse, Opa & Oma W en Opa & Oma K.

Leon Grobbe

van harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma. Op naar je vervolgopleiding.

Liefs, papa, mama, Max en Famke

Dani Baaij, wat was het een rare examenperiode, maar ondanks dat ben je geslaagd met een prachtig resultaat. We zijn trots op je! Liefs van je vader & moeder, broers en zussen

Lieve Xander, van harte gefeliciteerd met je mavo-diploma! Woehoe en nu door naar de volgende uitdaging in Leiden! Liefs, Arthur, Mama, Leonie & Corné en Arwin

Topper Kyle,


Gefeliciteerd met je mavo en op naar 4 havo!


Dikke kus van mama & Tessa

Brandon, gefeliciteerd met je vwo-diploma, op naar Leiden en Delft voor je studie MST!


Jeremy, Kimberly, Duncan en Tanja

Wij feliciteren onze zoon Marnix Mastenbroek met het behalen van zijn diploma! Wij zijn supertrots op je kanjer!

XXX Papa, Mandy, Sam, Kiki en Dirk

Lieve Fleur,

We zijn zo trots op jou dat jij, met ups en downs, je Mavo diploma hebt gehaald. Een Topper ben je!!


Liefs papa en mama

Lieve Fleur,

we zijn zo trots op jou dat jij, met ups en downs, je Mavo diploma hebt gehaald. Een Topper ben je!!


Liefs papa en mama

Hiep hiep hoera Anouk is geslaagd.


Gefeliciteerd... we zijn supertrots op je.

Veel liefs van papa, mama en Timmo.

Lieve Nova Letschert


Weer' n diploma op zak!

mbo mediacollege Amsterdam

Heel knap gedaan, iedereen is trots op jou!!

Beste Laura,


GESLAAGD! Van harte gefeliciteerd!


Mama, Papa en Oliver

Britt van den Burg


is geslaagd, hoera! Van harte kanjer! Dat gaan we vieren.


Liefs van je trotse vader

Gefeliciteerd Romy,


wat een topper ben je!


xxx Mama, papa en Sasha

Lieve Aurora,


16 geworden en geslaagd!

Gefeliciteerd kanjer!


Papa is supertrots op jou

gefeliciteerd!

Gino


Ook jij bent geslaagd. We zijn trots op jou.


Mama en René

Fleur van Houten


Gefeliciteerd met je kappersdiploma


Liefs mama Erik Brian Britt

15 / 16

Notenkraker is een column van Jos Draijer en verschijnt om de week in deze krant. Reageren? Mail: redactie@dehillegommer.nl