LisserNieuws - De Hillegommer

9 juni 2020

LisserNieuws - De Hillegommer 9 juni 2020


Aandacht voor mantelzorgers

Langeveld verraste vader en zoon Bliek met een taart en bloemetje. | Foto: pr Foto: pr

Lisse n Mantelzorgers John en Sebastian Bliek kregen onlangs onverwacht bezoek van wethouder Jolanda Langeveld. Zij kwam vader en zoon verrassen met een attentie. Zij deed dit in het kader van de jaarlijkse waardering van de gemeente voor de grote inzet van mantelzorgers.

Normaal gesproken organiseert WelzijnsKompas Hillegom - Lisse namens de gemeente elk jaar een gezellige bijeenkomst waar mantelzorgers die zich ervoor aanmelden het mantelzorgcompliment uitgereikt krijgen. Ze krijgen dan een VVV-bon ter waarde van 100 euro. Vanwege COVID-19 is er dit jaar voor gekozen om het bedrag eenmalig over te maken.


Een persoonlijk tintje

Omdat geld overmaken zo’n onpersoonlijke handeling is, besloot wethouder Langeveld een willekeurige mantelzorger te bezoeken. Met een heerlijke taart belde zij aan bij de familie Bliek, om op deze manier symbolisch alle mantelzorgers te waarderen. Langeveld: “Deze vader en zoon zijn mantelzorger voor hun partner en moeder. Zij combineren dat met hun baan en dat vraagt veel inzet, planning en flexibiliteit. De een werkt overdag en de ander in de avond, zodat er continu iemand is om thuis zorg te bieden. Vrije tijd hebben ze bijna niet. Dat is ontzettend pittig en ik heb daar dan ook enorme waardering en bewondering voor.”


Extra zwaar

Mantelzorgers hebben het in deze periode extra zwaar. Een deel van de begeleiding, dagbesteding, activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden vallen weg of worden telefonisch of digitaal opgevangen. Mantelzorgers kunnen soms hun naasten niet bezoeken of slechts achter glas. Daarnaast zijn er zorgen dat het virus ook bij hen toeslaat. Alle reden dus om hen ook in deze periode in het zonnetje te willen zetten.

Het mantelzorgcompliment kan nog tot 1 november aangevraagd worden. Kijk hiervoor op www.welzijnskompas.nl of bel 0252-757100.


Vrije tijd hebben deze vader en zoon bijna niet

Geslaagd!

FELICITATIE n Zoals ieder jaar gebruikelijk rond deze tijd van het jaar, komt LisserNieuws met een speciale felicitatiepagina voor de geslaagde eindexamenkandidaten van het voortgezet onderwijs.

Iedereen die de geslaagden op een originele wijze wil feliciteren, kan dit op deze pagina doen. Wat heeft de redactie hiervoor nodig? Mail een foto (liefst staand (portrait) en minimaal 500 kb) met een felicitatie van maximaal 30 woorden naar: redactie@lissernieuws.nl. Vergeet in de tekst niet de naam van de geslaagde én de afzender te vermelden. Stuur de tekst en de foto op vóór zondag 14 juni. Het is afhankelijk hoeveel berichten er binnenkomen of alle felicitaties geplaatst kunnen worden.

>‘Powervrouwen’ bij de bibliotheek

LISSE n Vier BIB-kunstleden exposeren vanaf 8 juni hun werk rondom het thema Powervrouwen in de bibliotheek. Een vijfde BIB-lid heeft hen gevraagd naar het hoe en waarom van hun artistieke keuzes en de visie die zij zelf hebben op het begrip powervrouwen.

In het Engelse woord power zijn de begrippen kracht en macht samengebracht. Als het gaat over de rol van vrouwen vroeger en nu is er een grote verschuiving te zien. De macht die zij vroeger vaak ontbeerden, hebben zij zich inmiddels gaandeweg meer toegeëigend. Krachtig zijn zij misschien altijd wel geweest. Ziet die kracht er hetzelfde uit als bij mannen? Of anders? Is het gelukt om dat in een kunstwerk uit te drukken? Op deze en nog veel meer vragen hebben de kunstenaressen antwoord gegeven in hun kunst en in een toelichting bij hun werk. Beide zijn te zien tot 1 oktober gedurende de openingstijden van de bieb aan de Koninginneweg 79A. Deelnemende kunstenaars: Louise van Alenburg, Mari Bongaerts, Miranda Draijer, Lida van Wickeren en Klaar Wolff.

Foto: pr

Lou (85) krijgt serenade bij Berkhout

Hij was zichtbaar ontroerd door de geste

SKOL blij om alle kinderen weer te zien

Wie zijn er geslaagd op de middelbare?

column n dierenarts Lodewijk Kamps

Locaties SKOL Kinderopvang zijn weer volledig open

SKOL bood de afgelopen maanden alleen opvang aan een beperkt aantal kinderen. | Foto: pr Foto: pr

REGIO n Nu de coronamaatregelen steeds meer versoepelen, zijn ook de locaties van SKOL Kinderopvang op 8 juni weer volledig opengegaan. De afgelopen maanden zag die opvang er anders uit dan normaal.

"Op 16 maart sloten wij tijdelijk onze deuren en boden wij alleen nog noodopvang aan voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep en kwetsbare gezinnen. Belangrijk vonden wij het om contact te blijven houden tussen de kinderen die thuis waren en onze medewerkers.

Ieder kind ontving een zelfgemaakte kaart voor Pasen en wij plaatsten dagelijks meerdere filmpjes en foto’s op onze Facebook- en Instagrampagina’s. Dit waren filmpjes van SKOL-medewerkers die een verhaaltje voorlazen, een liedje zongen, een actieve challenge deden, tips gaven voor creatieve activiteiten en nog veel meer", meldt de organisatie.


Breng- en haalzone

Inmiddels is het kinderdagverblijf weer volop gestart, natuurlijk wel met de nodige maatregelen. Zo houden de medewerkers 1,5 meter afstand van elkaar en kunnen ouders hun kind brengen en ophalen in de daarvoor bestemde breng- en haalzone. De peutersporters stonden te popelen om weer te kunnen gaan sporten met de peuters, want ze houden niet van stil zitten. Alle medewerkers hebben verlangend uitgekeken naar 8 juni, om weer volledig open te gaan. Er staan namelijk ontzettend veel leuke activiteiten op de planning: het programma van de zomervakantie ligt al klaar, met gave workshops binnen het thema ‘Games’. En op het kinderdagverblijf gaat het Puk-thema ‘Oef wat warm’ van start.

"Wij zijn trots op hetgeen wij in de fijne samenwerking met de gemeenten, scholen en onze medewerkers hebben kunnen realiseren de afgelopen maanden. We kijken er naar uit om alle kinderen weer te zien!", aldus SKOL Kinderopvang.

Oud-Lissenaar promoveert aan TU Delft

lisse n Voormalig Lissenaar Jeroen Wildenbeest (33) promoveerde maandag 8 juni aan de Technische Universiteit Delft tot doctor in de werktuigbouwkunde/biomechanica.

Zijn bekroonde onderzoek betreft de wisselwerking tussen mens en robots.

Jeroen volgde van 1998 tot 2004 het VWO aan het Fioretti College in Lisse en is thans eigenaar-directeur van het in robotica gespecialiseerde bedrijf Diginova BV te Delft.

>WelzijnsKompas weer geopend voor inloop

Lisse/Hillegom n De receptie van WelzijnsKompas is vanaf 15 juni weer geopend voor inloop.

Alle gepaste voorzorgmaatregelen zijn getroffen, iedereen die een vraag heeft over mantelzorg, vrijwilligerswerk, zelfstandig wonen of sociale contacten kunnen wij weer persoonlijk te woord staan.

Bezoekadres locatie Hillegom: Abellalaan 1, 2182 TX Hillegom. Receptie open op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur.

Bezoekadres locatie Lisse: Nassaustraat 31b, 2161 RJ Lisse. Receptie open op dinsdag en donderdag van 09.00 uur tot 12.30 uur.

WelzijnsKompas is telefonisch bereikbaar voor vragen of informatie op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.30 uur op 0252-757 100. Of mail naar info@welzijnskompas.nl.

>Kerkdiensten nog steeds bij Bo-TV

Lisse n Alle diensten van de Protestantse Gemeente Lisse in wording vinden in juni met maximaal 30 deelnemers plaats in de Grote Kerk, Heereweg 250.

De dienst van 14 juni met ds. A. Moolenaar wordt zaterdag 13 juni om 11 uur opgenomen (en is dan live te beluisteren via kerkradio). Uitzending: 14 juni, 12 uur bij Bo-TV. De dienst van 21 juni met ds. E.R.V. Schuddebeurs wordt zaterdag 20 juni opgenomen (en is dan live te beluisteren via kerkradio). Uitzending: 21 juni, 12 uur bij Bo-TV. De dienst van 28 juni met ds. A. Moolenaar wordt zaterdag 27 juni opgenomen (en is dan live te beluisteren via kerkradio). Uitzending: 28 juni, 12 uur bij Bo-TV.

Afslankstudio Easyslim.nu is weer geopend

Foto: pr

REGIO n Na een aantal weken van verplichte sluiting door het coronavirus, hebben ook de afslankstudio’s van de landelijke afslankketen Easyslim.nu hun deuren weer geopend, ook in Nieuw-Vennep. Uiteraard wordt er veilig gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM.

De meeste mensen zijn wat kilo’s aangekomen en hebben nu weer zin om aan zichzelf te werken. Bij Easyslim.nu wordt gewerkt met een speciaal apparaat waardoor je én snel vet verliest én heel snel spieren kweekt. Door deze combinatie val je snel af en krijg je bovendien meer energie en een strakkere huid. Naast de behandelingen worden er voedingsadviezen op maat gegeven en kun je producten kopen die het afslankproces vergemakkelijken. Momenteel geldt de actie: intake en proefbehandeling voor 49 euro in plaats van 89 euro. Dit is geheel vrijblijvend en indien je niet minimaal 4cm verliest, betaal je niets.Een behandeling duurt iedere keer een klein uurtje.

Easyslim.nu Nieuw-Vennep zit aan de Lireweg 79. Meer info op www.easyslim.nu / 06-53100103 / e-mail nieuwvennep@easyslim.nu.

>Let op: babbeltruc rond coronatesten

REGIO n In Leiden gaan personen langs de deuren die zich voordoen als medewerkers van de GGD Hollands Midden. Zij proberen bij mensen binnen te komen door te zeggen dat zij een coronatest af komen nemen.

Nadat zij worden binnengelaten, stelen zij tassen, portemonnees en andere waardevolle spullen. Tot nu toe lijken vooral ouderen het slachtoffer. De GGD Hollands Midden roept mensen op niet in deze babbeltruc te trappen: “Laat ze niet binnen!” Met name in de wijk Vogelvlucht (Rijn- en Schiekade) hebben cliënten van Libertas Leiden melding gemaakt van deze babbeltruc. De politie is op de hoogte.

>Klein feestje voor Lou Wijnands

Lisse n Lou Wijnands is onlangs 85 geworden en dat kon men ondanks de coronacrisis niet zomaar aan zich voorbij laten gaan.

Lou heeft zich jaren ingezet voor de gemeente Lisse binnen de plantsoenendienst en voor de tuinen van de Agathakerk. Binnen onze gemeente is Lou een graag gezien persoon die voorheen elke dag zijn wandelingetjes maakte door Lisse.


Hij voelt zich nu erg alleen en was zichtbaar ontroerd door de serenade die hem gebracht werd bij zijn aanleunwoning in Berkhout.

11 / 20

13 / 20

geslaagden voortgezet onderwijs

19 / 20

Kans maken op een uur bowlen en een bittergarnituur bij Lucky's Bowling in Warmond (als het weer mag)? Stuur de juiste oplossing uiterlijk zondag 14 juni, samen met uw naam en adres per post naar: Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7A, 2222 AH te Katwijk. Of mail naar: oplossing@uitgeverijverhagen.nl. Winnaar week 23: Eline Rovers uit Voorhout. Oplossing: waterspiegel.