Logo lissernieuws.nl
<p>In december 2019 vond de vorige Kindergemeenteraad plaats. Dit jaar gaat het niet door, omdat de omstandigheden dat nu niet toelaten.</p>

In december 2019 vond de vorige Kindergemeenteraad plaats. Dit jaar gaat het niet door, omdat de omstandigheden dat nu niet toelaten.

(Foto: Sven van der Vlugt)
Politiek

Geen Kindergemeenteraad dit jaar

  Onderwijs

De gemeente laat weten dat door de ontwikkelingen rond het coronavirus de Kindergemeenteraad dit jaar niet doorgaat.

Burgemeester Lies Spruit is duidelijk over het genomen besluit. “Het is jammer dat we dit prachtige evenement dit jaar moeten missen. Kinderen kennis laten maken met politiek en het besturen van een gemeente is leuk en dynamisch. Maar we moeten realistisch blijven. De veiligheid van alle betrokkenen staat voorop. Door de strengere maatregelen rondom het organiseren van bijeenkomsten en het beperken van sociale contactmomenten is het niet verantwoord dit nu te organiseren.”
De gemeente bekijkt nu of de Kindergemeenteraad in het voorjaar van 2021 kan plaatsvinden, wellicht in aangepaste vorm.

Wat doet de Kindergemeenteraad?
Kinderen van vier Lissese basisscholen, verenigd in de Kindergemeenteraad, buigen zich jaarlijks over projectvoorstellen en kiezen daaruit een project dat kan worden uitgevoerd. Vergaderen, debatteren, keuzes maken; het komt allemaal aan bod. De kinderen worden daarbij begeleid door raadsleden. Het winnende project ontvangt een geldbedrag waarmee het uitgevoerd kan worden.

Meer berichten