Bouke Bosma geïnstalleerd als pastoor van H. Willibrordusparochie | lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
<p>Pastoor Bosma en bisschop Van den Hende in de Agathakerk.&nbsp;</p>

Pastoor Bosma en bisschop Van den Hende in de Agathakerk. 

(Foto: Fred Bakker)

Bouke Bosma geïnstalleerd als pastoor van H. Willibrordusparochie

  Geloof & Religie

Bouke Bosma is zondag 22 november geïnstalleerd is als de nieuwe pastoor van de H. Willibrordusparochie door bisschop mgr. J.H.J. van den Hende. Deze installatie had eigenlijk al op 15 maart moeten plaatsvinden, maar is destijds geannuleerd vanwege het coronavirus dat toen echt om zich heen begon te grijpen. Ook de bijzondere viering van afgelopen zondag moest helaas nog in besloten kring plaatsvinden. 

De Willibrordusparochie moest vanwege de coronamaatregelen ook afzien van de traditionele kerkenveilingen, waarbij parochianen maar al te graag op allerlei goederen bieden. Normaal gesproken gaat het om heel gezellige avonden die enerzijds goed zijn voor de onderlinge cohesie en anderzijds voor de financiële positie van de parochie Vandaar dat de drie gezamenlijke comités bij elkaar zijn gaan zitten en een kerkenveiling 2.0 hebben bedacht.


In september hebben alle parochianen een catalogus ontvangen en daaruit gretig besteld. Inmiddels zijn er al twee bezorgrondes achter de rug en begin december hoeft men alleen nog de - dan bijna bloeiende - hyacinten en kerstbomen aan huis bezorgen.
De H. Willibrordusparochie is erg blij met de opbrengst van deze actie: ruim 65.000 euro. Een compliment voor alle betrokkenen! Uiteraard hoopt zij in 2021 weer de reguliere veilingen te kunnen organiseren, maar deze actie heeft in ieder geval bewezen dat de parochianen ‘Samen Sterk’ staan, zoals de gezamenlijke kerkenveiling genoemd werd.

Meer berichten