Logo lissernieuws.nl
Judith Koelemeijer, schrijfster van het boek Het zwijgen van maria Zachea, dat heel Nederland kan lezen.
Judith Koelemeijer, schrijfster van het boek Het zwijgen van maria Zachea, dat heel Nederland kan lezen. (Foto: annaleen louwes)

Nederland leest in Bibliotheek Bollenstreek

  Cultuur

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat leden cadeau krijgen van de bibliotheek. Het thema van Nederland Leest bij Bibliotheek Bollenstreek sluit daar perfect bij aan: Eén streek, duizend verhalen.

Aan de hand van dit thema zijn er verschillende sprekers, lezingen en activiteiten waarbij deelnemers in hun eigen geschiedenis duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de woonplaats of streek waarin ze wonen. Die geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en luistert en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.
Leden van de bieb krijgen het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer cadeau. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Leden kunnen dit boek de hele maand november gratis ophalen in de bibliotheek.
Gedurende de maand november zijn er allerlei activiteiten rond Nederland leest. Het volledige overzicht is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl. Een highlight hieruit: op 11 november van 10.00 tot 11.30 uur geeft verhalenverteller Jan van Vliet in Galerie de Zwarte Tulp uitleg over kunstproject de Giant Tulip Bulbs, ook wel Reuzenbollen genoemd.

Meer berichten