Ingezonden brief: Gezondheid (democratie) of gehoorzaamheid (dictatuur) | lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
<p>Per 1 december worden niet-medische mondkapjes verplicht in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters.</p>

Per 1 december worden niet-medische mondkapjes verplicht in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters.

(Foto: pixabay)
COVID-19

Ingezonden brief: Gezondheid (democratie) of gehoorzaamheid (dictatuur)

De redactie van LisserNieuws ontving een ingezonden brief van een bezorgde Lisser, dhr. R. Tims. Hij vraagt zich onder andere af waarom er per 1 december een mondkapjesplicht ingaat in Nederland.

“In maart werden we geconfronteerd met het coronavirus in Nederland. Op advies van de WHO (het was een pandemie en er zouden wereldwijd vele tientallen miljoenen slachtoffers vallen) werd door de regering een lockdown afgekondigd. Volgens Rutte zou een groot deel van de mensen besmet gaan worden als we geen maatregelen zouden nemen. Op dat moment een begrijpelijke beslissing.
Niet veel later zei Rutte dat we naar het nieuwe normaal d.w.z. 1,5 meter afstand gaan. Het oude normaal zal niet meer terugkomen volgens hem. Hugo de Jonge zei ook in maart al dat er straks niemand meer het voetbalstadion binnenkomt zonder gevaccineerd te zijn. Er gingen toen bij mij wat alarmbellen af, want hoe kan je na 2 weken zeggen (toen we nog weinig van het virus afwisten) dat we niet terug gaan naar het oude normaal en dat alleen vaccins ons nog kunnen helpen? Blijkbaar hadden beide heren voorkennis, want anders kan je dat nooit zeggen eind maart.
Inmiddels weten we dat het cornonavirus niet (veel) meer doden heeft veroorzaakt dan een gemiddeld griepseizoen, want er zijn veel mensen, voornamelijk boven de 70 jaar, gestorven met covid dus niet aan covid, die al onderliggende klachten hadden zoals overgewicht, astma, suikerziekte, hoge bloeddruk etc. Daarnaaast is het zeer opmerkelijk en verdacht dat de jaarlijkse griepdoden (bijna) verdwenen zijn in de statistieken van het RIVM. Ook opmerkelijk is dat Hugo de Jonge het nog nooit heeft gehad over het versterken van ons immuunsysteem zoals buitenlucht, zon, bewegen, vitamine D en C en zink.
Deze zomer waren er nauwelijks ziekenhuisopnamen en nul doden te betreuren m.b.t. covid, maar toch bleven we in de lockdown en in een onnodige angst zitten. Het is deze angst (vnl. gevoed door de media) die vele malen schadelijker is dan het virus zelf, aldus steeds meer medici, waaronder huisartsen, neurologen en psychologen. Inmiddels hebben de maatregelen geleid tot veel eenzaamheid, stress, psychische problemen, faillissementen en meer ellende.
Inmiddels is het eind november en worden we per 1 december verplicht om een muilkorf te gaan dragen in de openbare ruimte. Ik noem het expres zo, want slaven werden vroeger ook hiervan voorzien. Dit terwijl de politiek zelf zegt bij monde van staatssecretaris van Ark dat mondkapjes geen medische reden dienen, het is slechts om ons gedrag te beïnvloeden! Hugo de Jonge zei onlangs nog in een interview “in zo een samenleving met het verplicht dragen van mondkapjes moet je niet willen leven!” Ook het RIVM zelf bij monde van de heer van Dissel zegt dat ze nauwelijks werken en buiten helemaal geen zin hebben! Tevens is het bewezen dat mondkapjes hoofdpijn kunnen veroorzaken, CO2-ophoping veroorzaken, luchtwegklachten veroorzaken en zelfs hypoxie (zuurstoftekort in de weefsels kunnen veroorzaken! Mondkapjes zijn dus een schijnveiligheid, werken niet en een mondkapjesplicht mag volgens de Grondwet niet.
Onze Koning sprak op 4 mei op een lege Dam de volgende woorden: “Het minste wat we kunnen doen is niet wegkijken, niet goed praten, niet apart zetten, en niet normaal maken wat niet normaal is.” En onze vrije, democratische rechtsstaat koesteren en verdedigen. Want alleen die biedt bescherming tegen willekeur en waanzin (ook van de overheid). Ik hou de koning aan zijn woorden! Er is een gezegde …wie slaapt in een democratie wordt wakker in een dictatuur!

De heer R. Tims, Lisse.

Meer berichten