Logo lissernieuws.nl
Welke vrijwilligers zou u willen bedanken, door middel van de vrijwilligersprijs of een waarderingsspeld?
Welke vrijwilligers zou u willen bedanken, door middel van de vrijwilligersprijs of een waarderingsspeld? (Foto: pixabay)

Welke vrijwilligers verdienen een bijzondere waardering?

Iedereen kan tot 16 november Lissese vrijwilligers voordragen voor de jaarlijkse vrijwilligersprijzen. De gemeente reikt deze prijzen uit in 2021 op een nog nader te bepalen moment. Daarnaast kunnen gedurende het jaar waarderingsspelden worden uitgereikt bij bijzondere gelegenheden, zoals een jubileum of afscheid.

De gemeente Lisse waardeert de inzet van de vele vrijwilligers die actief zijn in Lisse. Zij dragen enorm bij aan het bloeiende verenigingsleven en de vele jaarlijks terugkerende evenementen.

In de Regeling Waardering Vrijwilligers Lisse 2019 staan de criteria op grond waarvan een vrijwilliger in aanmerking komt voor een waardering. 

Over de vrijwilligersprijzen
Vrijwilligersprijzen zijn voor mensen en groepen die zich langdurig en op een bijzondere manier inzetten voor Lisse. Voor de individuele vrijwilligersprijs komen personen in aanmerking die al tien jaar vrijwilligerswerk doen bij minimaal twee verenigingen of initiatieven.
Voor de groepsprijs is dat ongeveer drie jaar. Ook personen of groepen die nog niet zo lang vrijwilligerswerk doen, maar zich op een unieke manier inzetten voor Lisse kunnen worden voordragen voor de vrijwilligersprijzen. Voor jongeren tot 18 jaar is er de jeugdprijs, bedoeld als aanmoedigingsprijs.

Over de waarderingsspeld
Met de waarderingsspelden waarderen we mensen die zich veel en op een bijzondere manier inzetten voor Lisse. Denk aan personen die minimaal vijf jaar vrijwilligerswerk doen.

Iemand voordragen
Iemand voordragen voor de vrijwilligersprijs of waarderingsspeld kan heel gemakkelijk via de website van de gemeente: www.lisse.nl/onderscheidingen. Maar een formulier aanvragen om iemand schriftelijk voor te dragen kan ook. Een formulier aanvragen kan telefonisch via 14 0252.

Meer berichten